خلاصه بیوگرافی ماسوتاتسو اوياما (سوساي اوياما)

ماس اوياما (دان 10) و مبتكر كيوكوشين در (سال 1923) در جنوب غربي كره متولد شد. در سن 9 سالگي شروع به تعليم گرفتن (كمپو) نمود. در سن 15 سالگي پدرش او را به ژاپن فرستاد تا در مؤسسه هواپيمايي جوانان (ياماناشي) به تعليم بپردازد. او براي مدت كوتاهي قبل از اينكه كاراته را زير نظر (گي چين فونا كوشي) بياموزد، جودو را در مدت كوتاهي آموخت. ماس اوياما زير نظر معلمين مختلف كاراته تعليم گرفت و خيلي سريع پيشرفت نمود و در سن 22 سالگي موفق به دريافت كمربند سياه دان 4 شد.

سوسای اویاما ، بنیانگذار کیوکوشین در جهان

سوسای اویاما ، بنیانگذار کیوکوشین در جهان

2 سال بعد در سال 1947 موفق شد كه تمام قهرمانان كاراته ژاپن را شكست دهد. دوران بعد از جنگ جهاني دوم دوران آشفتگي و زحمت براي ژاپني‌ها بود و در همين دوران ماس اوياما اغلب دچار مشكلات ناشي از اشغال آمريكائي‌ها بود. بنابراين در سال 1948 ماس اوياما تصميم گرفت كه به تنهايي در كوهستان به تمرين و تعليم بپردازد. او براي مدت طولاني با تمرينات روزانه به قوي نمودن بدن و قدرت خود مبادرت ورزيد. در سال 1950 پس از مراجعت از كوهستان با يك گاو نر وحشي به مقابله پرداخت و در مبارزات ديگر خود با 51 گاو وحشي كه چهار تاي آن‌ها را كشته و شاخ 47 گاو وحشي ديگر را شكست. در سال 1952 به آمريكا دعوت شد و 32 برنامه اجرا نمود. در ايالات مختلف درس داد و در هفت مبارزه كه در مقابل بوكسورها و كشتي‌گيران آمريكائي شركت نمود به پيروزي نائل گرديد. او مجدداً در سال 1953 به آمريكا رفت و اين مرتبه در شهر شيكاگو در مقابل يك گاو وحشي به مبارزه پرداخت و با جدا نمودن شاخ‌هاي گاو در قاره آمريكا نيز بسيار مشهور شد. در سال 1954 او اولين (دوجو) خود را در (مي‌جروتوكيو) افتتاح نمود.
معلمين اين دوجو عبارت بودند از (ميزوشيما) و (ياسودا). در سال 1956 دوجوي ديگري در پشت دانشگاه (ريك‌كيو) افتتاح نمود كه معلمين آن عبارت بودند از (ميزوشيما)، (ياسودا)، (ايشي‌ياشي) و (ميناي‌موتو).

سوسای اویاما ، بنیانگذار کیوکوشین در جهان

سوسای اویاما ، بنیانگذار کیوکوشین در جهان

اين دوجو شروع كيوكوشين‌كاي‌كان (مركز كيوكوشين ‌كاي) بود و در سال 1964 توكيو هونبو (باشگاه مادر در توكيو) افتتاح شد و سازمان بين‌المللي كاراته تأسيس شد. امروزه كيوكوشين در تمام قاره‌هاي دنيا نفوذ كرده‌است و در سال 1975 اولين دوره مسابقات قهرماني کیوکوشین‏كاراته جهان در ژاپن با نام بزرگان كاراته انجام شد و يوسف شيرزاد كه در آن زمان كمربند سياه دان 3 سبك كنترلي بود با ديدن اين فيلم در فستيوال جهاني و تماس با ژاپن و دريافت فيلم ها و كتاب هاي اين سبك و مطاله روي آن و سپس رفتن به ژاپن پس از بازگشت از ژاپن و تمرين با ايرانيان، در سال 1979 در دومين دوره مسابقات قهرماني کیوکوشین كاراته جهان كه در ژاپن با شكوه و موفقيت بي‌نظيري و با شركت 72 تيم از سراسر پنج قاره جهان از جمله تيم ايران برگزار شد تيم ايران به سرپرستي (يوسف شيرزاد، كمربند سياه دان 3 و نماينده سازمان بين‌المللي کیوکوشین كاراته ژاپن) برگزار شد و به همین ترتیب هر 4 سال این مسابقات برگزار میشد و تیم ایران در آن شرکت کرده و در هر دوره مقام هائی را نیز کسب میکردند.
هم‌اكنون روزبه‌روز بر تعداد كساني كه با اين روش اصيل و علمي کیوکوشین آشنا مي‌شوند و سعي در فراگيري آن مي‌نمايند افزوده مي‌گردد. به‌طوري‌ كه در حال حاضر ميليون‏ها نفر در سراسر جهان مشغول آموختن و آموزش كيوكوشين مي‌باشند.
(سوساي اوياما در ارديبهشت سال 1993 به ايران آمدند و در 26 آپريل سال 1994 در ژاپن درگذشتند).

پس از فوت سوسای اویاما اساتید پیشکسوت که زیر نظر ایشان این روش کیوکوشین را تمرین میکردند هر کدام جداگانه سبک‏ها و سازمان‌هائی را تأسیس کردند که در مدت کوتاهی ده‏ها سبک با نام‏های مختلف تأسیس شد که یکی از آن سبک‌ها در 10 روز پس از فوت سوسای اویاما در 6 می 1994 تأسیس شد سبک شیرزاد کیوکوشین (شین‏ذن) میباشد که مؤسس آن کانچو یوسف شیرزاد است.